EnergiWatch

Ming Yang overhaler vestlige havmøller indenom

Sammenfaldende med Vestas' og Siemens Gamesas kommende havmøller melder den kinesiske producent verdens største havmølle klar til at indtage markedet fra Det Sydkinesiske Hav til Nordsøen.

Foto: Ming Yang Smart Energy

Verdens største vindmølle under udarbejdelse er nu på 16 MW. Den kinesiske producent Ming Yang annoncerede fredag sin kommende havmølle MYSE 16.0-242, der som navnet indikerer bliver større målt såvel på kapacitet som på rotordiameter, end havmøllerne fra både Vestas, Siemens Gamesa og GE. Tillige med samme tidslinje som de vestlige mølleproducenter med kommerciel produktion fra 2024.

At også de kinesiske mølleproducenter følger trenden med næste generations havmøller er næppe nogen sensation. Ikke mindst taget i betragtning, at det kinesiske havvindmarked ifølge data fra Kinas statistikbureau i sommerens løb overhalede Storbritannien som verdens største marked med 11,3 GW installeret kapacitet ved udgangen af juni.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs