EnergiWatch

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

For to år siden blev Danmarks første støttefrie vindmøller indviet i Hirtshals. Fraværet af interesse i det seneste udbud viser ifølge Wind Denmark, at der heller ikke nu er behov for statslige midler. | Foto: Wind Denmark

Det er muligt at have stilstand og bevægelse på samme tid. I hvert fald konstaterer vindindustriens brancheorganisation Wind Denmark, at onsdagens resultat af det teknologineutrale udbud, hvor absolut ingen havde budt ind, viser, at vindenergien nu tager endnu et skridt mod tilskudsfrihed.

"Det er rigtig positivt, at vindsektorens aktører takker nej til at deltage i udbuddet, da det formentligt er udtryk for, at vindmølleprojekterne kan finansieres og realiseres uden behov for at staten påtager sig en del af risikoen med tilhørende mulighed for tilskudskroner. Resultatet af udbuddet kan derfor ses som endnu en milepæl på vejen mod tilskudsfriheden," siger politisk chef Martin Risum Bøndergaard i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs