EnergiWatch

Vindindustrien vil tvinge politikerne til at tale om grøn udbygning

Energiøen på Bornholm skal fremrykkes, der skal opføres langt mere hav- og kystnær vind, kommunerne skal sige god for mindst 720 MW landvind og sol om året, hensynet til dyr skal ikke trumfe udbygningen, og politikerne skal se på, om klageadgangen skal begrænses. Jan Hylleberg forklarer Wind Denmarks lange ønskeliste.

Foto: Wind Denmark

Overskriften i Wind Denmarks nye strategiudspil lyder, at der er lagt op til al for lidt VE-udbygning frem til 2030. Faktisk er der behov for tre-fire gange så meget grøn energi fra vind og sol, end der lige nu er sikkerhed for, vil komme, mener brancheorganisationen, der peger på et elbehov på mellem 70-110 TWh ved årtiets udgang. Det første, hvis Danmark skal nå sit klimamål. Det sidste, hvis der også skal nås et grønt eksporteventyr.

Imidlertid anviser Wind Denmark ikke kun det tilsyneladende enorme hul i den grønne ost. Der lanceres samtidig ikke færre end 30 forslag til politikerne, der kan udfylde mankoen. Disse omfatter alt fra gamle ønsker om at ophæve det gejstlige veto og tillade vindmøller i plantageskove til et opgør med såvel de statslige arealreservationer for havvind og de netop vedtagne regler for åben dør-projekter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs