EnergiWatch

Kinesisk møllegigant afslører teknologiskift

Høje mineralpriser får Goldwind til at afsløre afgørende teknologiskift. Lave vindhastigheder og funktioner, der maksimerer cash flow for kunden, er andre mulige fokusområder for fremtiden, siger adm. direktør for Goldwind Denmark.

Foto: Goldwind

Siden starten, da deres kapacitet lå på små 1,5 MW, har Goldwinds permanent magnet direct drive-teknologi (PMDD) dannet basis for alle producentens møller. Men stigende priser på mineraler, og især permanent-magneter, får nu Kinas største mølleproducent til at foretage et afgørende skifte væk fra PMDD-teknologien.

Altså afslørede Goldwind i sidste uge en ny produktportefølje baseret på medium speed permanent magnet-teknologi (MSPM). Det betyder syv mølletyper med en rotordiameter på 171 meter, fem med en på 191 meter, og en enkelt havvindmodel med rotordiameter på 242 meter.

Netop de høje mineralpriser har fået Goldwind til at overveje hvilke teknologier, producenten vil bruge fremadrettet, bekræfter Bo Juul Pedersen, chefingeniør og adm. direktør for Goldwinds danske udviklingscenter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs