EnergiWatch

Statkraft køber sig til 346 MW i Tyskland og Frankrig

Den norske energigigant har med opkøb af 43 mølleparker sat skub i porteføljen, der efter planen skal udvides med mindst 2,5 GW årligt frem til 2025.

Foto: Statkraft

Statkraft får en større portefølje i både Tyskland og Frankrig. Med opkøb af 39 tyske vindmølleparker og 4 franske er ambitionerne om at oppe sin rolle som vind- og soludvikler endnu en gang blevet cementeret.

"Statkraft har en ambition om at vokse yderligere indenfor vand-, vind- og solenergi. Vi sigter mod at blive en stor vind- og soludvikler med en udviklingsrate på 2,5 til 3 GW om året frem til 2025. Dagens erhvervelse styrker vores rolle som en nøgleaktør på vedvarende energi i Europa og giver os mulighed for at vækste vores portefølje i Tyskland og Frankrig yderligere," siger Birgitte Ringstad, der er direktør for europæisk vind og sol hos Statkraft.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs