EnergiWatch

Iberdrola bremser investeringer i spanske energiprojekter

Energiselskabet vil ikke lægge flere penge i den spanske VE-industri foreløbig.

Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS / X00213

Det spanske energiselskab Iberdrola har stoppet investeringer i projekter i hjemlandet. Trækket kommer, efter at den spanske regering har sat gang i en række tiltag, der er rettet mod lavere energiregninger for forbrugerne.

Det oplyser energiselskabet til The Wall Street Journal ifølge nyhedsbureauet Dow Jones.

"Iberdrola har besluttet sig for at stoppe igangværende bud for varer og services knyttet til konstruktion af nye vedvarende energiprojekter i Spanien, indtil en mere detaljeret vurdering af de økonomiske gennemsigtighed på sådanne projekter er tilstede," skriver det spanske selskab i et brev til sine leverandører.

Tiltaget fra Iberdrola kommer blot nogle uger, efter at den spanske regering kom med et dekret, der vil gøre det muligt at kræve 2,6 mia. euro tilbage inden marts næste år fra energiselskaber, der har profiteret på de stigende priser på gas.

Dekretet, der skal reducere den månedlige elregning med 22 pct. for forbrugerne indtil slutningen af i år, indeholder også et midlertidigt skattelettelser på el samt et loft over energiselskabernes indtjening fra vindenergi.

Priserne på naturgas er steget kloden rundt på grund af højere efterspørgsel i forbindelse med genopretningen af den globale økonomi. Det har betydet en stejl prisstigning, der kan ses på forbrugernes elregninger.

 

Iberdrola giver Siemens Gamesa mere service

Iberdrola opkøber Sowitec Vietnam og ordrebog på 550 MW

Iberdrola overraskede på bundlinjen i andet kvartal 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs