EnergiWatch

Iberdrola overraskede på bundlinjen i andet kvartal

Driftsresultatetet for Iberdrola var helt på linje med forventningerne, mens bundlinjen var højere end forventet i andet kvartal 2021 på trods af manglende efterspørgsel som følge af covid-19.

Foto: PR / Iberdrola

Det spanske energiselskab Iberdrola er fortsat påvirket af coronakrisen, men i en mindre grad end tidligere.

Det fremgår af selskabets regnskab for andet kvartal.

Iberdrolas driftsresultat for kvartalet landede således inden for analytikernes forventninger ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg News, mens nettoresultatet og omsætningen endte over forventningerne.

Selskabet gik således ud af andet kvartal med et driftsresultat (EBITDA) på 2,63 mia. euro - helt som analytikerne havde ventet.

På bundlinjen realiserede energiselskabet et overskud før skat på 1,32 mia. euro, mens nettoresultatet endte på 506 mio. euro. Det er en smule lavere end det forgangne års resultat i andet kvartal på 604 mio. euro efter skat og en halvering i forhold til nettoresultatet i første kvartal 2021 på 1,03 mia. euro.

Omsætningen overgik ifølge Bloomberg News analytikernes forventninger med 900 mio. euro. Her var der ventet en omsætning på 7,86 mia. euro, mens det realiserede tal blev 8,66 mia. euro.

Resultatet har været negativt påvirket af manglende efterspørgsel, mens den spanske regerings ophævelse af skat på hydroelektricitet bidrog positivt.

Iberdrola-aktien er onsdag åbnet uændret i 10,135 euro på børsen i Madrid.

Spansk energiselskab sagsøges i sag om mulig bestikkelse

EEW SPC frasælger offshore-anlæg

Iberdrola vælger fundamenter til Baltic Eagle

Vestas giver Windcarrier kontrakt på tysk havpark

Forvaltere advarer mod grøn jubel-optimisme 

Mere fra EnergiWatch

Oliepriserne tynges af smittespredning

Den seneste opblussen af coronavirus sker, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede - også kendt som Opec+ - har valgt at øge olieproduktionen med 400.000 tønder om dagen i august.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs