EnergiWatch

Ørsted-konsortium indgår samarbejde om medejerskab af Scotwind-projekt

Konsortiet har underskrevet et forståelsespapir med Energy4all om at udarbejde en løsning, så lokalsamfund kan få del i de flydende projekter, som de tre selskaber har budt ind på at lave.

Foto: Ørsted

Konsortiet bestående af Ørsted, Falck Renewables og Bluefloat Energy, der har budt ind på at udvikle flydende havvind til det kommende Scotwind-projekt i Skotland, har indgået et samarbejde med organisationen Energy4all om at give lokalsamfund i Skotland mulighed for at investere i projektet.

Det skriver Falck Renewables i en pressemeddelelse tirsdag.

Konsortiet har underskrevet et forståelsespapir med Energy4all om at udarbejde en løsning, så lokalsamfund kan få del i de flydende projekter, som de tre selskaber har budt ind på at lave.

I første omgang er der tale om konsultationer med lokalsamfund, der skal fastslå, hvordan der bedst kan etableres investeringer eller mulighed for medejerskab.

Det er ikke første gang, at Falck Renewables samarbejder med organisation, der siden 2002 har oprettet mere end 30 energi-kooperativer og rejst mere end 80 mio. pund til investeringer i vedvarende energi, fremgår det af meddelelsen.

Falck Renewables samarbejder i forvejen med organisationen på 15 projekter.

"Disse innovative løsninger har udviklet sig over tid, men har sikret at lokalsamfund på tværs af landet har nydt godt af onshore-vindenergi, og nu er klar til at udvide det til offshore-vind," udtaler Richard Dibley, administrerende direktør i Falck Renewables.

Ørsted klar til at investere 100 mia. i skotsk havvind

74 bud på skotsk havvind

Ørsted-boss ser kæmpe konkurrence om skotsk udbud 

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs