EnergiWatch

Ørsted-konsortium indgår samarbejde om medejerskab af Scotwind-projekt

Konsortiet har underskrevet et forståelsespapir med Energy4all om at udarbejde en løsning, så lokalsamfund kan få del i de flydende projekter, som de tre selskaber har budt ind på at lave.

Foto: Ørsted

Konsortiet bestående af Ørsted, Falck Renewables og Bluefloat Energy, der har budt ind på at udvikle flydende havvind til det kommende Scotwind-projekt i Skotland, har indgået et samarbejde med organisationen Energy4all om at give lokalsamfund i Skotland mulighed for at investere i projektet.

Det skriver Falck Renewables i en pressemeddelelse tirsdag.

Konsortiet har underskrevet et forståelsespapir med Energy4all om at udarbejde en løsning, så lokalsamfund kan få del i de flydende projekter, som de tre selskaber har budt ind på at lave.

I første omgang er der tale om konsultationer med lokalsamfund, der skal fastslå, hvordan der bedst kan etableres investeringer eller mulighed for medejerskab.

Det er ikke første gang, at Falck Renewables samarbejder med organisation, der siden 2002 har oprettet mere end 30 energi-kooperativer og rejst mere end 80 mio. pund til investeringer i vedvarende energi, fremgår det af meddelelsen.

Falck Renewables samarbejder i forvejen med organisationen på 15 projekter.

"Disse innovative løsninger har udviklet sig over tid, men har sikret at lokalsamfund på tværs af landet har nydt godt af onshore-vindenergi, og nu er klar til at udvide det til offshore-vind," udtaler Richard Dibley, administrerende direktør i Falck Renewables.

Ørsted klar til at investere 100 mia. i skotsk havvind

74 bud på skotsk havvind

Ørsted-boss ser kæmpe konkurrence om skotsk udbud 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs