EnergiWatch

Ørsted færdiggør solenergiprojekt på 227 MW vekselstrøm i Alabama

Projektet, der står af 670.000 solcellepaneler, er beliggende i Colbert County, Alabama.

Foto: Ørsted

Ørsted har færdiggjort sit solenergiprojekt Muscle Shoals på 227 megawatt (MW) vekselstrøm i Colbert County i den amerikanske delstat Alabama.

Det oplyser energiselskabet mandag eftermiddag i en meddelelse.

Projektet, der står af 670.000 solcellepaneler, er beliggende i Tennessee Valley Authoritys (TVA) forsyningsområde og skal understøtte bæredygtighedsmålene for et datacenter i Huntsville, Alabama, der ejes af Facebook.

"Vi er meget glade for at kunne øge vores stærke og bredt sammensatte kundebase gennem dette langsigtede samarbejde med TVA og Facebook," siger Vishal Kapadia, der er kommerciel direktør for Ørsted Onshore.

"Købet og færdiggørelsen på Muscle Shoals er et vellykket bevis på, at vi fortsat eksekverer på vores ekspansionsstrategi, hvor målet er at supplere vores primære udviklingsaktiviteter med attraktive opkøb på nye markeder med henblik på at diversificere vores portefølje," fortsætter direktøren.

Ørsted købte Muscle Shoals i 2020 af Longroad Energy. Projektet har en samlet kapacitet på 1,4 GW inden for solenergi og energilagring, der er i drift eller under opførelse, fremgår det af meddelelsen.

Projektet har bragt Ørsteds samlede idriftsatte solenergikapacitet op på 647 MW.

Ørsted og Uniper vil udvikle havvind og brint sammen

Ørsted sælger mere strøm fra støttefri havpark

Ørsteds polske joint venture åbner budrunde til 2,5 GW 

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs