EnergiWatch

Ørsted og Uniper vil udvikle havvind og brint sammen

Det danske og tyske energiselskab arbejder mod "strategisk partnerskab" om at udvikle havvind med brint i stor skala, mens Tennet står klar som partner på transmissionen.

Foto: Ørsted

Uniper er i fuld gang med at positionere sig i den gryende, europæiske brintindustri. Det Fortum-ejede tyske energiselskab har historisk set mest gjort sig i produktion af den slags, der i bedste fald kan siges at kunne levere punktkilder af CO2 til Power-to-X, men over de seneste måneder har selskabet taget flere træk i en ny retning.

Senest mandag annoncerer Uniper, at der arbejdes mod et "strategisk partnerskab" med Ørsted. Parterne har underskrevet en hensigtserklæring om sammen at udvikle havvind med brint i stor skala. Det skal især ske gennem direkte integration af brintproduktion fra havvind fra Unipers site i Wilhelmshaven.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs