EnergiWatch

Ørsted og Uniper vil udvikle havvind og brint sammen

Det danske og tyske energiselskab arbejder mod "strategisk partnerskab" om at udvikle havvind med brint i stor skala, mens Tennet står klar som partner på transmissionen.

Foto: Ørsted

Uniper er i fuld gang med at positionere sig i den gryende, europæiske brintindustri. Det Fortum-ejede tyske energiselskab har historisk set mest gjort sig i produktion af den slags, der i bedste fald kan siges at kunne levere punktkilder af CO2 til Power-to-X, men over de seneste måneder har selskabet taget flere træk i en ny retning.

Senest mandag annoncerer Uniper, at der arbejdes mod et "strategisk partnerskab" med Ørsted. Parterne har underskrevet en hensigtserklæring om sammen at udvikle havvind med brint i stor skala. Det skal især ske gennem direkte integration af brintproduktion fra havvind fra Unipers site i Wilhelmshaven.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Noreco lander mindre overskud

Det norske olieselskab er tilbage med plus på bundlinjen og sætter stor lid til især to satsninger i den danske Nordsø.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs