EnergiWatch

Eurowind bygger projekt trods udsat møllebeslutning

Den danske udvikler har valgt at fortsætte konstruktionen af Marsvinslund på trods af, at den ene af tre møllers fremtid stadig er ukendt.

Foto: Mathias Svold/INDBLIK

En udsættelse af beslutningen om den ene af tre møller på Eurowinds projekt Marsvinslund sænker ikke farten på konstruktionen af parken trods politisk kæp i hjulet. Det skriver Energy Supply.

Tidligere på året ophævede og hjemviste Miljø- og Fødevareklagenævnet Silkeborg Kommunes afgørelse fra oktober 2020, hvori byrådet godkendte at den ene af vindmøllerne i projektet blev opført inden for skovbyggelinjen.

Hjemvisningen tvang Silkeborg Kommune til at kigge på sagen og projektansøgningen endnu en gang. Kommunen har derefter indstillet til, at den ansøgte dispensation for møllen godkendes. Den indstilling har Klima- og Miljøudvalget i kommunen ikke fulgt. I stedet er beslutningen om hvorvidt der skal gives dispensation udsat.

"Vi bygger projektet med to møller. Vi ville jo gerne have haft den tredje mølle med, men i mangel af bedre bygger vi det, vi har godkendelse til nu og her," siger Joachim Steenstrup, head of public affairs hos Eurowind Energy, til Energy Supply.

Projektet Marsvinslund omfatter tre møller og 12 hektar solceller og forventes at stå klar til drift november 2022.

Eurowind får ja til to nye PTX-anlæg i Nordjylland

Eurowind sender det tunge skyts til USA

Eurowind køber 118.637 solmoduler 

Mere fra EnergiWatch

Vindindustrien vil tvinge politikerne til at tale om grøn udbygning

Energiøen på Bornholm skal fremrykkes, der skal opføres langt mere hav- og kystnær vind, kommunerne skal sige god for mindst 720 MW landvind og sol om året, hensynet til dyr skal ikke trumfe udbygningen, og politikerne skal se på, om klageadgangen skal begrænses. Jan Hylleberg forklarer Wind Denmarks lange ønskeliste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs