EnergiWatch

Ørsted og Siemens Gamesa placerer brintprojekt i Storbritannien

Oyster-projektet, der skal bestå af et kombineret vindmølle- og elektrolyse-system designet til drift på havet skal placeres i den engelske by Grimsby.

Foto: PR / Siemens Gamesa

Ørsted og Siemens Gamesa har i længere tid brygget på fælles planer om at etablere en brintproduktion til havs med strøm fra vindmøller. Nu er placeringen af projektet besluttet, og valget er faldet på den engelske by Grimsby, der ligger ud til den engelske østkyst.

Konsortiet, der går under navnet Oyster, består af Ørsted, Siemens Gamesa Renewable Energy, ITM Power og Element Energy, vil med pilotprojektet udvikle og teste et elektrolyseanlæg i megawatt-skala, som kan drives i et marint miljø. Dertil vil man også undersøge muligheden for og potentialet i at kombinere en havvindmølle direkte med et elektrolyseanlæg og transportere vedvarende brint til land.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Datacenter skal varme Taastrup op

Globalconnect har indgået en aftale om udnyttelse af overskudsvarmen fra ét af deres tolv datacentre i Danmark og vil undersøge muligheder for de resterende. Datecentrenes fremtid skal være grøn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs