EnergiWatch

PKA ser store muligheder i trecifret millioninvestering i batteriproducent

Den danske pensionskasse har investeret 100 mio. kr. i norsk startup, der vil producere batterier til elbiler. Kendte leverandører kan hjælpe selskabet, mener PKA.

Michael Nellemann | Foto: Gregers Tycho/ERH

For nylig skød PKA 100 mio. kr. i den norske startupvirksomhed Morrow, der vil lave batterier til elbiler, og pensionskassens investeringsdirektør Michael Nellemann mener, at en række kendte leverandører kan hjælpe selskabet på vej.

Det skriver Børsen.

Morrow samarbejder således med danske Haldor Topsøe, og på spørgsmålet om, hvad PKA forventer sig af investeringen, siger Michael Nellemann:

"At de følger planen om at få etableret et innovationscenter og tager tilløb til at opføre den første fabrik, der skal producere batterier. Det skal ske allerede i 2024, hvilket vi ser som relativt hurtigt. Derudover forventer vi også meget ud fra, at de har leverandører som Haldor Topsøe, Siemens og ABB inde over, som vi tror kan være med til at sikre et godt cashflow i virksomheden, når produktionen kommer op at køre."

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Pensam er over halvvejs til at nå 2025-mål: Den europæiske taksonomi er dark horse

Pensionsselskaber skyder trecifret millionbeløb i kæmpebatteri 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs