EnergiWatch

Konsulenthus ser prisen på vindmøller stige med 10 pct.

Wood Mackenzie er kommet med en ny analyse, hvor de forventer, at vindmølleprisen vil stige op mod 10 pct. de næste 12-18 måneder.

Foto: Illustration: Vestas

En stigning i prisen på stål, kobber, aluminium og fiber kombineret med en firdobling i logistikomkostningerne har øget priserne på vindmøller i løbet af de sidste seks måneder. Og i en nylig udgivet rapport fra den skotske forsknings- og konsulentgruppe Wood Mackenzie forventes det, at prisen fortsat vil stige i minimum et år endnu.

Wood Mackenzie vurderer også, at de OEM'er (Original equipment manufacturer) og komponentleverandører, som producerer dele til vindmøllerne vil mærke yderligere omkostningsstigninger og en faldende efterspørgsel over de kommende to år grundet USA's PTC (Production Tax Credit) og Kinas Fit (Feed-in-tariff). Trods stigende udgifter forventes det, at priserne er tilbage til normalen inden udgangen af 2022.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs