EnergiWatch

Konsulenthus ser prisen på vindmøller stige med 10 pct.

Wood Mackenzie er kommet med en ny analyse, hvor de forventer, at vindmølleprisen vil stige op mod 10 pct. de næste 12-18 måneder.

Foto: Illustration: Vestas

En stigning i prisen på stål, kobber, aluminium og fiber kombineret med en firdobling i logistikomkostningerne har øget priserne på vindmøller i løbet af de sidste seks måneder. Og i en nylig udgivet rapport fra den skotske forsknings- og konsulentgruppe Wood Mackenzie forventes det, at prisen fortsat vil stige i minimum et år endnu.

Wood Mackenzie vurderer også, at de OEM'er (Original equipment manufacturer) og komponentleverandører, som producerer dele til vindmøllerne vil mærke yderligere omkostningsstigninger og en faldende efterspørgsel over de kommende to år grundet USA's PTC (Production Tax Credit) og Kinas Fit (Feed-in-tariff). Trods stigende udgifter forventes det, at priserne er tilbage til normalen inden udgangen af 2022.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs