EnergiWatch

Professor: Investeringsprojekters løfter om afkast er rent blændværk

Gennem en alternativ beregning af afkast kan Obton og Koncenton i sine seneste projekter love investorerne tårnhøje afkast ved lang investering. De to selskaber afviser kritikken.

Foto: PR Obton

Benyttelsen af et særligt afkastbegreb er manipulation og egnet til at få investorerne til at tro, at de får et højere afkast på investering, end de egentlig gør. Sådan kommenterer professor Carsten Tanggaard to projekter fra Obton og Koncenton, hvor de to selskaber reklamerer med et forventet årligt afkast ved lang investering på 17-18 pct.

Udregnet på normal vis er det forventede afkast på Obtons solcelleprojekt 6,29 pct. om året. Men ingen af de to selskaber nævner det forventede afkast udregnet på normal vis – 6-7 pct. om året – i de avisannoncer, der er blevet indrykket i bl.a. Dagbladet Børsen hen over sommeren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs