EnergiWatch

Obton lukker crowdfundingselskab

Det skulle have været en mulighed for de mere almindelige danskere, der ikke har milliarddybe lommer, for at investere i solprojekter og ejendomme. Men nu lukker solinvestoren Obton selskabet Crowdton efter afgørelse fra Finanstilsynet.

Foto: PR Obton

Tilbage i august 2020 blev Crowdton stablet på benene. Men i sidste uge sendte selskabet en mail ud, hvoraf det fremgik, at det organisatoriske set-up i selskabet ikke stemte overens med, hvad Finanstilsynet ønskede. Derfor var der ingen anden udvej end at lukke selskabet, da det ville blive for dyrt at drive det.

"Vi startede op efter en model, som vi fik anbefalet af vores advokat. Så har vi efterfølgende været i dialog med Finanstilsynet, som mener, at det skal strikkes anderledes sammen. Det har vi taget til efterretning, og så mener vi ikke, at vi kan retfærdiggøre det økonomisk at få det til at hænge sammen på den måde," forklarer Oliver Peters, der er adm. direktør for Crowdton og investeringsdirektør i Obton.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs