EnergiWatch

Siemens Gamesas første 5X-møller installeres i Sverige

Global Wind Service bliver de første til at installere Siemens Gamesas største landmøller – de to 5.8-modeller med rotordiametre på 155 og 170 meter.

Foto: Siemens Gamesa

Fra Høvsøre testcentret på den jyske vestkyst indtager Siemens Gamesas nye 5X-møller nu Sverige med den første storskala installation af de to modeller. Global Wind Service (GWS) der også deltog i testinstallationen på Høvsøre, er valgt som partner for de to projekter.

Det ene, Björnberget i det centrale Sverige, bliver Siemens Gamesas største projekt nogensinde i Norden, med 60 vindmøller af modellen 5.8-170. Møllerne kommer til at generere 372 MW årligt – nok til at forsyne 300.000 husholdninger med strøm. I Skaftåsen skal 35 af Siemens Gamesas 5.8-155-møller opstilles, der kan producere 231 MW om året, når de står klar.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs