EnergiWatch

Nexans løfter forventninger til driften i 2021

Ovenpå et første halvår, hvor omsætningen og driften slår analytikernes forventninger, skruer det franske kabelselskab op for sine forventninger.

Foto: Nexans PR

Kabelproducenten Nexans, der konkurrerer med danske NKT, venter at hente flere penge for driften i 2021.

Nexans satser nu på at lande et driftsresultat (EBITDA) på 430-460 mio. euro mod tidligere 410-150 mio. euro. Analytikere venter ifølge Bloomberg News et resultat på 444,4 mio. euro.

Forventningerne til de frie pengestrømme ligger fortsat på 100-150 mio. euro.

Det sker efter et første halvår, hvor Nexans har landet en omsætning på 3,7 mia. euro, hvilket svarer til en stigning på 26 pct. sammenlignet med året før. Estimatet blandt analytikerne lå på 3 mia. euro.

De første seks måneder af året har samtidig budt på et driftsresultat på 222 mio. euro, mens analytikere havde ventet 210,7 mio. euro. På bundlinjen har Nexans hentet et overskud på 81 mio. euro mod et tab 55 mio. euro i første halvdel af 2020.

Nexans-aktien dykkede 1,7 pct. på børsen i Paris tirsdag.

NKT vil erobre USA fra Skandinavien

NKT ser bedring i nyt underskudsår 

Mere fra EnergiWatch

Vindindustrien vil tvinge politikerne til at tale om grøn udbygning

Energiøen på Bornholm skal fremrykkes, der skal opføres langt mere hav- og kystnær vind, kommunerne skal sige god for mindst 720 MW landvind og sol om året, hensynet til dyr skal ikke trumfe udbygningen, og politikerne skal se på, om klageadgangen skal begrænses. Jan Hylleberg forklarer Wind Denmarks lange ønskeliste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs