EnergiWatch

Fynsk testcenter er klar til mere end 25 MW

Lindø Offshore Renewables Center er gået fra 0 til 25 MW på syv år, men det er langt fra endestationen, lyder det fra direktøren.

Foto: Martin Lehmann

Lindø Offshore Renewables Center, eller LORC, er gået fra at kunne stressteste møller på 14 MW til 25 MW på bare syv år. Selvom der endnu ikke er møller på markedet i den kapacitetsorden, så er den adm. direktør klar på, at der muligvis skal skaleres endnu mere op. Det fortæller han til Fyens Stiftstidende.

"Da vi indviede den næststørste testfacilitet i 2017, sagde jeg, at nu kan det ikke blive større. Men der gik som bekendt ikke ret lang tid, så var vi i gang med at bygge op til 25 megawatt. Så det kan godt være, vi skal bygge endnu større. Det kommer an på vindmøllefabrikanterne - hvad har de brug for, og hvad vil de betale," siger adm. direktør Torben Lorentzen til Fyens.

Han ser heller ikke de store udfordringer i at skalere testfaciliteterne op, da anlægget er bygget derefter, forklarer han til mediet.

Lindø vil fortsætte med tunge investeringer i havvind

Det nye Lindø meldes på plads før jul

LORC overtager testcenter

 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs