EnergiWatch

Lindø vil fortsætte med tunge investeringer i havvind

Selv om havneudvidelsen har gjort Lindø til en global sværvægter inden for havnefaciliteter for havvind, skal der meget mere til. Også fra nationalt hold, hvor politikerne bliver nødt til at udvide sejlrenderne, fastslår direktør.

Foto: Lindø Port of Odense

På den ene af Lindøs nye kajer er der etableret et såkaldt heavy load-areal. Et område på 30 gange 100 meter, hvor bæreevnen er på 35 ton/m2 – eller 105.000 ton i alt. Om end kun et enkelt element i den 400 mio. kr. store investering, fynboerne for nyligt færdiggjorde, understreger det, at havnen er fast besluttet på at være en af de helt tunge spillere i også fremtidens havvindindustri.

"Når coronaen klinger af, ser vi ind i en ny dagsorden, der i virkeligheden er den gamle dagsorden. Den grønne omstilling og målet om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030," siger Lindø Havns adm. direktør Carsten Aa.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs