EnergiWatch

Shell og EDF ser Vestas som "bedste bud" til 1,5 GW

Atlantic Shores vil lave pilotprojekt med brint som led i det største havvindprojekt i New Jersey, hvor buddet er lagt med Vestas' kommende havmølle som udgangspunkt.

Foto: vestas

Den største vinder i New Jerseys andet havvindudbud var Shell og EDF. I det fælles projektselskab Atlantic Shores sikrede oliekæmpen og det franske energiselskab sig 1.510 MW af de 2.658 MW, delstaten tildelte onsdag. En fortsættelse for Shell, der allerede forrige år sikrede sig de første 804 MW i Massachusetts sammen med EDPR/Engie, men en debut på markedet for EDF.

Imidlertid er franskmændene meget muligt ikke ene om at få sin dåb i amerikansk farvand med Atlantic Shores. Den besluttende myndighed bag tildelingen, New Jersey Board of Public Utilities (NJBPU) afslørede således forud for den formelle afstemning om projektet, at Shell og EDF i deres bud angiver, at de vil anvende Vestas-møller.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs