EnergiWatch

Vestas fastgør ordre på tysk havpark

Ny flydende installationsmetode skal gøre processen hurtigere, mindre belastende for havbunden og overordnet set billigere, fastsår mølleproducenten om ny ordre med gammel kunde.

Foto: Heerema Marine Contractors

Vestas har sikret sig sin anden ordre siden det fulde tilbagekøb af havmølledivisionen. I lighed med den første ordre er det fasttømringen af en tidligere betinget ordre i den tyske del af Østersøen. Denne gang på Parkwinds projekt Arcadis Ost 1 på 257 MW, der skal udstyres med V174-9.5 MW'ere – igen lige som i den forrige ordre, Iberdrolas Baltic Eagle-projekt.

Ordregiveren er da også en gammel kending. Ja, faktisk går samarbejdet mellem den danske mølleproducent og den belgiske projektudvikler så langt tilbage, at de første projekter daterer sig tilbage til tiden før etableringen af det nu hedengangne MHI Vestas. Ordren i Tyskland er således det femte Parkwind-projekt med Vestas-møller.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs