EnergiWatch

European Energy klar til at rykke på flydesol efter regelændring

Den danske udvikler har allerede tidligere forsøgt sig med flydesol, men blev bremset af manglende lovgivning. Nu er flydesol efter en reform blevet inkluderet i den såkaldte åben dør-ordning, og European Energy sidder allerede klar med flere ansøgninger.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Regulering er ofte en stopklods for udbygning med vedvarende energi. For det meste er sådanne forhindringer funderet i hensyn til offentlig økonomi, naturen, naboer eller lignende. Men nogle gange skyldes det simpelthen også bare, at den teknologiske udvikling arbejder hurtigere end myndighederne.

Det er tilfældet med flydende solceller. Hidtil har det ikke været muligt at udbygge med flydesol i Danmark, tilsyneladende ikke på grund af modstand mod teknologien, men fordi de færreste har haft fantasi til at forestille sig, at det ville være relevant. Men det blev ændret med sidste uges aftale om en ny og revideret åben dør-ordning, der nu specifikt giver tilladelse til at sende solceller til søs.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs