EnergiWatch

European Energy klar til at rykke på flydesol efter regelændring

Den danske udvikler har allerede tidligere forsøgt sig med flydesol, men blev bremset af manglende lovgivning. Nu er flydesol efter en reform blevet inkluderet i den såkaldte åben dør-ordning, og European Energy sidder allerede klar med flere ansøgninger.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Regulering er ofte en stopklods for udbygning med vedvarende energi. For det meste er sådanne forhindringer funderet i hensyn til offentlig økonomi, naturen, naboer eller lignende. Men nogle gange skyldes det simpelthen også bare, at den teknologiske udvikling arbejder hurtigere end myndighederne.

Det er tilfældet med flydende solceller. Hidtil har det ikke været muligt at udbygge med flydesol i Danmark, tilsyneladende ikke på grund af modstand mod teknologien, men fordi de færreste har haft fantasi til at forestille sig, at det ville være relevant. Men det blev ændret med sidste uges aftale om en ny og revideret åben dør-ordning, der nu specifikt giver tilladelse til at sende solceller til søs.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs