EnergiWatch

Ny aftale giver kommuner vetoret i åben dør-ordning

Regeringen og et bredt politisk flertal har i en ny aftale ændret den såkaldte åben dør-ordning, så kommunerne nær projekterne har fået vetoret. Samtidig bliver ordningen udvidet, så det fremover er muligt at bruge den til f.eks. flydesol.

Foto: Jens Dresling

En bred politisk aftale betyder, at der fremover vil være en større kommunal medbestemmelse i kystnære energiprojekter. Samtidig er rammerne blevet tydeligere, mens der også er åbnet for ny teknologi såsom flydesol.

Bag aftalen står regeringen samt Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs