EnergiWatch

Scatec går ind i Indien med 900 MW

Med sit første projekt i Rajastan i Indien, går norske Scatec ind i landet med en tilhørende 25 år lang PPA.

Foto: Scatec

Norske Scatec har indgået aftale med den indiske soludvikler AMCE om et projekt, hvor et 900 MW stort solcelleanlæg skal realiseres. Med i aftalen hører en langvarig elkøbsaftale (PPA) med Solar Energy Corporation of India på 25 år. Det oplyser Scatec i en meddelelse.

"Scatec har et mål om 55 GW inden udgangen af 2025 og forventer, at Indien bliver et kernemarked i de kommende år. Denne aftale er en vigtig milepæl, når det kommer til at positionere Scatec til fremtidig vækst i det indiske marked," siger Raymond Carlsen, adm. direktør for Scatec.

"Vi ser muligheder for at tilbyde adskillige storskala-løsninger på tværs af teknologier i Indien, baseret på både føderale og statslige udbud, ligesom at indgå direkte PPA'er med aftagere i erhvervssektoren. Vores beviste track-record i vedvarende energi i vækstmarkeder og solide partnerskaber vil støtte vores entre til det indiske marked."

Projektet har en anslået investeringsværdi på 400 mio. dollar med 75 pct. gældsfinansiering fra en indisk statslångiver. Den årlige produktion fra anlægget forventes at være på 1600 GWh.

Etableringen af anlægget skal efter planen begynde i 2021, mens projektet skal stå færdig i 2022.

Scatec skal løftes af ny løsning og 4,5 GW efter resultatnedgang

Scatec Solar foretager milliardopkøb og ændrer navn

 

 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs