EnergiWatch

Nordic Wind Technology vinder aftale med Siemens Gamesa Renewable Energy

Det danske selskab skal levere software til at optimere energiproduktion og gøre teknisk adgang til møllen lettere.

Foto: Suzlon

89 Suzlon-møller skal have optimeret driften med hjælp fra Nordic Wind Technology.

Det danske selskab skal installere software i 2021 og skal derved levere et helt nyt kontrolmiljø til 89 Suzlon-møller af modellen S-88. Nordic Wind Technologys løsning skal supplere Siemens Gamesa Renewable Energys (SGRE) Scada-løsning og give SGRE fuld overvågning af mølledata for at kunne reducere serviceomkostninger, optimere energiproduktion og øge lønsomheden.

Det oplyser Nordic Wind Technology i en meddelelse.

Med vores software-system kan vi retrofitte møller baseret på Bachmann-controllere. Vi leverer en retrofit-opgradering, der lever op til industristandard med en moderne kontrol- og overvågningstilgængelighed med fuld adgang til alle data, der muliggør fjernadgang, forbedret overvågning og service af møllerne, ”siger Steffen Larsson, CTO hos Nordic Wind Technology.

Nordic Wind Technologys løsning er baseret på, at ældre møller skal udstyres til at møde nutidens kontrol og præstationsstandarder. Softwareløsningen kan støtte ældre vindmøller med ny og afprøvet kontrolteknologi, der kan øge møllens årlige energiproduktion, øge tilgængeligheden og give moderne fjernadgang.

Det skal i kombination med nye reservedele forlænge møllens levetid med bedre rentabilitet.

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs