EnergiWatch

Vindindustrien vil have testcenter til møller på 400 meter

Der er behov for flere og større testpladser for at fastholde Danmark som centrum for udviklingen, konkluderer brancherapport. Wind Denmark vil nu i dialog med politikere og interesserede kommuner.

Foto: Nikolaj Svennevig/INDBLIK

I december satte Siemens Gamesa ny højderekord for vindmøller på dansk jord. I virkeligheden slog selskabet blot sin egen rekord med en smule, da prototypen på den 11 MW-havmølle, der forrige vinter blev installeret på testcenter Østerilds stand 8 fik skiftet vingerne, så rotoren gik fra 193 til 200 meter. Med en tiphøjde på nu 240 meter.

Men nu går mølleproducenten og resten af den danske vindindustris førstehold efter et regulært kvantespring. En ny rapport fra forsknings- og udviklingsplatformen Megavind konkluderer således, at der er behov for at udvide de nuværende 16 danske testpladser til mindst 20, samt at give hjemmel til at disse pladser kan lægge grund til markant større møller. Faktisk op til 400 meter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs