EnergiWatch

Arise frasælger vindparker efter udskydelser

Endelig er den svenske vindudvikler kommet af med Ranasjö og Salsjöhöjden med en samlet kapacitet på 242 MW.

Foto: Arise

Det har efterhånden været længe undervejs, og mon ikke svenske Arise også var ved at være godt og grundigt trætte af, at vindparkerne Ranasjö og Salsjöhöjden efter flere udskydelser ikke var kommet på andre hænder.

Ikke desto mindre har vindudvikleren nu annonceret, at de to parker på sammenlagt 242 MW er blevet solgt til The Renewables Infrastructure Group (TRIG) og kapitalfonden Infrared Capital Partners.

Ved afslutningen modtager Arise et fast vederlag på EUR 8,5 mio. Yderligere 11,6 mio. EUR i variabelt vederlag forventes modtaget, når projektet er afsluttet.

"Vi er meget glade for at kunne annoncere endnu en transaktion med TRIG og InfraRed efter det vellykkede salg af Jädraåsen vindmøllepark i 2019. Selvom Salsjö-projektet har vist sig at være en udfordring, viser vi vores evne til at udvikle projekter selv under vanskelige omstændigheder. Til sammenligning har vores resterende vindudviklingsportefølje et betydeligt højere profitpotentiale, hvilket styrker de stærke økonomiske udsigter, vi ser i fremtiden," siger adm. direktør for Arise Daniel Johansson.

Salget forventes at have en positiv effekt på indtjeningen i Arise på ca. 140 mio. SEK i alt i årene 2021 til 2024, hvoraf ca. 45 mio. SEK kan tilskrives 2. kvartal 2021.

Arise skal administrere konstruktionen, og når den er operationel, skal udvikleren drive projekterne på vegne af TRIG og InfraRed gennem bygge- og kapitalforvaltningsaftaler. Noget der vil udvide Arises kapitalforvaltningsportefølje til mere end 1.350 MW.

Handlen forventes afsluttet ved udgangen af ​​juni 2021, forudsat at visse betingelser er opfyldt, inkl. indgåelse af endelige aftaler om opførelse af projekterne.

Siemens Gamesa vil levere 39 vindmøller med en kapacitet på 6,2 MW hver til projektet. Opførelsen af ​​projekterne forventes at begynde i 3. kvartal 2021 og være afsluttet i første halvdel af 2024.

Arise har efterhånden også ventet på salget af de to parker i et pænt stykke tid. Som udgangspunkt var forventningen, at et salg ville være afsluttet inden vi gik ind i 2021, men skæbnen ville det ikke. Derfor blev målet også ændret til, at de to parker skulle afsættes inden udgangen af 2021.

"Delprojektet Salsjöhöjden (ca. 90 MW) vil sandsynligvis ikke yde nogen større fortjeneste. For at modtage netforbindelse skal begge delprojekter imidlertid være afsluttet, da de har det samme netforbindelsespunkt," sagde Daniel Johansson i forbindelse med regnskabet for første kvartal 2021.

Om ikke andet, kan Arise i hvert fald snarligt fryde sig over en vellykket mission.

Få projekter rammer Arise på indtjeningen

Strømpriser og mindre salg ramte Arise i 2020

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs