EnergiWatch

NKT-direktør: Vi eksekverede godt i første kvartal

Helt overordnet et kvartal med god eksekvering og et godt kvartal for kabel, lyder det blandt andet fra den adm. dirketør.

Foto: NKT/BILDBYRN

NKT præsterede langt stærkere resultater for første kvartal end ventet efter fremgang i alle forretningsområder i koncernens kabelaktiviteter, men også i NKT Photonics.

Og koncernens administrerende direktør, Alexander Kara, er da også ganske godt tilfreds med de finansielle bedrifter i årets første tre måneder.

"Det var et solidt kvartal understøttet af alle tre forretningslinjer og den højeste omsætning i et første kvartal nogensinde for Photonics. Så helt overordnet et kvartal med god eksekvering og et godt kvartal for kabel, samtidig med at vi returnerer til vækst i Photonics," siger Alexander Kara i et interview med Ritzau Finans efter regnskabet.

I Solutions, som omfatter de store højspændingskabelløsninger, havde NKT i første kvartal en organisk vækst på 27 pct. og et operationelt EBITDA på 19,5 mio. euro, hvilket var det højeste i et kvartal siden 2018.

"I Solutions har har vi en høj udnyttelsesgrad på vores fabrikker i Køln og Karlskrona - også med et godt miks med forskellige kabeltyper, hvilket er positivt. Så et godt miks og en god eksekvering resulterede i en høj vækst i Solutions på 27 pct.," fortæller Alexander Kara.

I Applications, som rummer NKT's lav- og mellemspændingskabler, fortsatte forbedringerne desuden. Det operationelle driftsresultat steg således til 5,5 mio. euro fra 3,5 mio. euro i samme periode sidste år.

Det tredje forretningsben i kabeldivisionen - Service & Accessories - udemærker sig desuden med en organisk vækst i kvartalet på ikke mindre end 82 pct. og en stigning i driftsresultatet til 7,9 mio. euro fra 2,9 mio. euro.

Samlet kan NKT for kabelaktiviteterne dermed fremvise et operationelt EBITDA for første kvartal på 30,2 mio. euro, hvilket er cirka en tredobling fra 10,2 mio. euro i første kvartal sidste år - og noget over analytikernes forventninger på 17 mio. euro ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Kabelforretningen i NKT leverer overskud

NKT vil investere mere end 150 mio. euro i højspændingsfabrikker 

Mere fra EnergiWatch

Equinor ser stadig modning på vedvarende energi

Det norske olieselskab vil ligesom de fleste andre være grønnere. Men modning af VE-porteføljen rammer selskabet i andet kvartal, der kan se et underskud på 195 millioner på vedvarende energi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs