EnergiWatch

NKT vil investere mere end 150 mio. euro i højspændingsfabrikker

Som en del af investeringsprogrammet bygger NKT et nyt testcenter til højspændingskabler i Køln i Tyskland samt et nyt tårn til kabelproduktion på den svenske fabrik i Karlskrona.

Foto: NKT

NKT udvider sine højspændingsfabrikker med en investering på mere end 150 mio. euro for til at kunne eksekvere på en rekordstor ordrebog og for at være klar til en stigende efterspørgsel på energikabler drevet af den grønne omstilling.

Det skriver NKT i en pressemeddelelse.

I løbet af 2020 vandt NKT en række store ordrer på højspændingskabler til en samlet værdi af 2,3 mia. euro.

Som en del af investeringsprogrammet bygger NKT et nyt testcenter til højspændingskabler i Køln i Tyskland samt et nyt tårn til kabelproduktion på den svenske fabrik i Karlskrona.

Herudover omfatter programmet også løbende investeringer i nye maskiner og en specialdesignet pram til transport af søkabler på Rhinen.

"Det voksende fokus på vedvarende energi er allerede central for den positive udvikling, vi oplever i kabelmarkedet. Derfor er det naturligt for os fortsat at udvikle vores kapacitet og teknologi inden for højspændingskabler for at være klar til fremtidig vækst og for at eksekvere på vores store ordrebeholdning af projekter til havvindmølleparker og interconnectorer," siger Alexander Kara, der er administrerende direktør i NKT.

NKT fyrer i Danmark

NKT skal modernisere fransk elnet 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs