EnergiWatch

Ørsted lægger to bud i japansk udbud

Energiselskabet går sammen med japanske udviklere om at byde ind på to projekter med en anslået kapacitet på 1.145 MW.

Foto: Ørsted

Knap to et halvt år efter den formelle entre på det japanske havvindmarked tager Ørsted et skridt i konkret retning. Sammen med projektudviklerne Japan Wind Development (JWD) og Eurus Energy har det danske energiselskab besluttet at lægge to bud i det første japanske udbud, der lukker om en uge.

"Japan er et strategisk marked for Ørsted og har et stort potentiale og optimale betingelser for at udvikle havvind. Vi er glade for at kunne øge vores tilstedeværelse i landet og bistå med udviklingen af vedvarende energi i Akita-præfekturet via vores partnerskab med JWD og Eurus," siger Ørsteds regionsdirektør for Asien og Stillehavsområdet, Matthias Bausenwein.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs