EnergiWatch

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Prisen på vedvarende energi afhænger bl.a. af præcis data om produktion. Euro Grid-projektet får nu en innovationspris af Energy Cluster Danmark for at udvikle en digital platform, som samkører vejrprognoser og data om elforsyning- og priser på tværs af landegrænser. | Foto: Ørsted

Sol og vinds rygte som upålidelige energikilder er først og fremmest et spørgsmål om data og prognoser. Hvis forudsigelserne er nøjagtige, ved man nemlig præcis, hvor meget energi der produceres, og hvad den kan sælges for.

Det sidste er egentlig det væsentligste, da det trods alt er en anomali, at vedvarende energi sætter forsyningssikkerheden over styr. Mere nøjagtig data er lig med bedre priser for strømmen, bedre priser for strømmen er lig med billigere vedvarende energi, og billigere vedvarende energi er lig med større opførsel af vedvarende energi anlæg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs