EnergiWatch

GE fik pæn ordreindgang på vindmøllemarkedet - stiger i formarkedet

Der er atter underskud i den amerikanske vindmølleforretning, viser regnskabet for første kvartal.

Foto: Mario Anzuoni/REUTERS / X90045

Det amerikanske industrikonglomerat General Electric (GE), som inden for vindmøller er stor konkurrent til selskaber som Vestas og Siemens Gamesa, kunne i årets tre første måneder notere en ordrefremgang på 15 pct. i forhold til for et år siden i sin division for vedvarende energi, som omfatter mølleaktiviteterne.

Samlet lød ordreindgangen inden for "Renewable Energy" på 3,5 mia. dollar, fremgår det af regnskabet fra GE. Resultatet i divisionen blev på minus 0,2 mia. dollar mod ventede 0,1 mia. dollar ud af en omsætning på 3,25 mia. dollar mod ventede 3,21 mia. dollar.

Konglomeratet fastholder sine forventninger til 2021 om en justeret indtjening per aktie på op til 25 cent.

For hele koncernen kom GE bedre ud af første kvartal målt på den justerede indtjening per aktie, der endte på 3 cent mod ventede 1,4 cent ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

På toplinjen gik det dog ikke helt så godt, da omsætningen lød på 17,12 mia. dollar mod ventede 17,57 mia. dollar.

GE laver tysk storaftale på nye 6 MW-møller

Analysechef: Vestas kan tabe andele på møllepension 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs