EnergiWatch

Ørsted forlover sig med estere i Baltikum

Foruden hensigtserklæring om at udvikle gigawatt-projekt i Estland, skal ansøgning om lettisk naboområde bane vejen for storstilet hybridprojekt i nyt partnerskab.

Foto: Ørsted

I årtier har der været et særligt bånd mellem Danmark og Baltikum. Op gennem 1990'erne var Danmark den måske ivrigste fortaler for at få de tre baltiske lande indlemmet i EU, lige som der siden har været adskillige blandt andet forsvarsmæssige samarbejder over Østersøen. Nu lægges der så et lag af havvind ovenpå.

Ørsted, der har den danske stat som majoritetsejer, har i hvert fald indgået en perspektivrig hensigtserklæring (MOU) med det statsejede estiske energiselskab Eesti Energias datterselskab Enefit. I erklæringen udlægges en "vision om at blive den førende udvikler af havvind i de baltiske lande", skriver det danske energiselskab.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs