EnergiWatch

Nordex spår vækst i indtjening og salg i 2021

Den tyske vindmølleproducent Nordex har tirsdag morgen udstukket sine forventninger til 2021, og her forventer den tyske producent vækst.

Foto: Nordex

Nordex spår vækst i indtjening og salg i 2021

Den tyske vindmølleproducent Nordex har tirsdag morgen udstukket sine forventninger til 2021, og der står vækst på programmet.

I 2021 venter selskabet en omsætning i niveauet 4,7 til 5,2 mia. euro og en EBITDA-margin på 4,0 til 5,5 pct.

Til sammenligning realiserede selskabet i 2020 en omsætning på 4,65 mia. euro og en EBITDA-margin på 2,0 pct. Det fremgår af selskabets regnskab.

Nordex forventer, at selskabets indtjeningen vil blive forbedret i løbet af året, i takt med at mindre profitable projekter afsluttes, og at platformen Delta4000 vil fylde mere i projektporteføljen.

Samtidig venter Nordex, at fra andet kvartal og frem efter vil effekterne af coronapandemien bliver mindre. Her fremhæver selskabet en mere stabil forsyningskæde som en vigtig brik i genopretningen af forretningen.

I forbindelse med regnskabet bekræfter selskabet samtidig sine langsigtede forventninger til 2022, der lyder på en omsætning i niveauet 5 mia. euro og en EBITDA-margin på 8 pct.

"I 2020 installerede vi omkring 1500 møller med et output på 5,5 GW på trods af de vanskelige omstændigheder, som pandemien skabte. Vi opnåede også global succes med vores konkurrencedygtige Delta4000-platform og var i stand til at drage fordel af vedvarende momentum på vindenergimarkedet," siger José Luis Blanco, administrerende direktør for Nordex Group.

Nordex nåede igen i 2020 en ordreindgang på over 6 GW

Salget vokser markant hos Nordex

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs