EnergiWatch

Nordex spår vækst i indtjening og salg i 2021

Den tyske vindmølleproducent Nordex har tirsdag morgen udstukket sine forventninger til 2021, og her forventer den tyske producent vækst.

Foto: Nordex

Nordex spår vækst i indtjening og salg i 2021

Den tyske vindmølleproducent Nordex har tirsdag morgen udstukket sine forventninger til 2021, og der står vækst på programmet.

I 2021 venter selskabet en omsætning i niveauet 4,7 til 5,2 mia. euro og en EBITDA-margin på 4,0 til 5,5 pct.

Til sammenligning realiserede selskabet i 2020 en omsætning på 4,65 mia. euro og en EBITDA-margin på 2,0 pct. Det fremgår af selskabets regnskab.

Nordex forventer, at selskabets indtjeningen vil blive forbedret i løbet af året, i takt med at mindre profitable projekter afsluttes, og at platformen Delta4000 vil fylde mere i projektporteføljen.

Samtidig venter Nordex, at fra andet kvartal og frem efter vil effekterne af coronapandemien bliver mindre. Her fremhæver selskabet en mere stabil forsyningskæde som en vigtig brik i genopretningen af forretningen.

I forbindelse med regnskabet bekræfter selskabet samtidig sine langsigtede forventninger til 2022, der lyder på en omsætning i niveauet 5 mia. euro og en EBITDA-margin på 8 pct.

"I 2020 installerede vi omkring 1500 møller med et output på 5,5 GW på trods af de vanskelige omstændigheder, som pandemien skabte. Vi opnåede også global succes med vores konkurrencedygtige Delta4000-platform og var i stand til at drage fordel af vedvarende momentum på vindenergimarkedet," siger José Luis Blanco, administrerende direktør for Nordex Group.

Nordex nåede igen i 2020 en ordreindgang på over 6 GW

Salget vokser markant hos Nordex

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs