EnergiWatch

Nordex spår vækst i indtjening og salg i 2021

Den tyske vindmølleproducent Nordex har tirsdag morgen udstukket sine forventninger til 2021, og her forventer den tyske producent vækst.

Foto: Nordex

Nordex spår vækst i indtjening og salg i 2021

Den tyske vindmølleproducent Nordex har tirsdag morgen udstukket sine forventninger til 2021, og der står vækst på programmet.

I 2021 venter selskabet en omsætning i niveauet 4,7 til 5,2 mia. euro og en EBITDA-margin på 4,0 til 5,5 pct.

Til sammenligning realiserede selskabet i 2020 en omsætning på 4,65 mia. euro og en EBITDA-margin på 2,0 pct. Det fremgår af selskabets regnskab.

Nordex forventer, at selskabets indtjeningen vil blive forbedret i løbet af året, i takt med at mindre profitable projekter afsluttes, og at platformen Delta4000 vil fylde mere i projektporteføljen.

Samtidig venter Nordex, at fra andet kvartal og frem efter vil effekterne af coronapandemien bliver mindre. Her fremhæver selskabet en mere stabil forsyningskæde som en vigtig brik i genopretningen af forretningen.

I forbindelse med regnskabet bekræfter selskabet samtidig sine langsigtede forventninger til 2022, der lyder på en omsætning i niveauet 5 mia. euro og en EBITDA-margin på 8 pct.

"I 2020 installerede vi omkring 1500 møller med et output på 5,5 GW på trods af de vanskelige omstændigheder, som pandemien skabte. Vi opnåede også global succes med vores konkurrencedygtige Delta4000-platform og var i stand til at drage fordel af vedvarende momentum på vindenergimarkedet," siger José Luis Blanco, administrerende direktør for Nordex Group.

Nordex nåede igen i 2020 en ordreindgang på over 6 GW

Salget vokser markant hos Nordex

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs