EnergiWatch

Energiø kan tilkobles fra 2031

De første havvindmøller til 3 GW-satsningen kan forbindes til den kommende energiø i Nordsøen fra 2031. Det fremgår af det foreløbige udbudsmateriale fra Energistyrelsen.

Energistyrelsen inviterer til markedsdialog om energiø ved bl.a. at konkretisere de nuværende forventninger til tidsplanen for projektet. | Foto: PR - TenneT

Forsinkelsen af det prestigefyldte energiø-projekt i Nordsøen kan blive mindre end antaget.

For hvor den endelige politiske aftale om de to planlagte øer slog fast, at den inddæmmede ø i Nordsøen næppe kunne realiseres før 2033, åbner Energistyrelsen i et diskussionsoplæg mandag for, at der i hvert fald kan kobles havvindmøller til øen fra 2031.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs