EnergiWatch

Ørsted-formand om brintsatsning: Det bliver stort

Ørsteds brintambitioner kommer til at være en stor del af strategien, lyder det fra selskabets bestyrelsesformand.

Foto: Katrine Marie Kragh

Ørsted har ligesom flere andre energiselskaber også valgt at gå ind i brinten. Også hos det danske energiselskab ser man stort potentiale i brinten på fremtidens energimarked, selvom der er et godt stykke vej endnu. Det siger bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen i et interview med Børsen.

"Det kommer til at være stort, og det kommer til at være en faktor i det samlede billede, vi har. Hydrogendiskussionen er mere umoden, end havvind er i dag. Vi ser potentielt en eksplosiv vækst i hydrogen, men vi er også i en situation, hvor der skal opnås de omkostningsreduktioner, som gør, at det bliver helt reelt konkurrencedygtigt. Vi er overbeviste om, at vi kan se den vej, men det tager selvfølgelig nogle år at gøre det. Vi føler, at vi har en rolle at spille," siger formanden til Børsen.

Ørsted har gang i projektet H2RES. Her vil Ørsted benytte sig af havvind til at producere grøn brint ved Avedøreværket.

Anlægget, der skal leveres af danske Green Hydrogen Systems, får en kapacitet på 2 MW, og det vil kunne producere op mod 1.000 kg brint om dagen. Planen er, at brinten skal bruges som brændstof til vejtransport i Storkøbenhavn og på Sjælland.

Ørsted sætter gang i dansk brintprojekt

Thomas Thune går ind i dansk brintsats

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs