EnergiWatch

Aker Clean Hydrogen vil hente tre milliarder

Akers nye brintsatsning vil rejse godt 3 mia. norske kr. i forbindelse med den kommende børsnotering.

Foto: Aker Horizons

Aker Clean Hydrogen vil udstede nye aktier og rejse ca. 3 mia. norske kr. (2,1 mia. danske kr.) i en aktieemission i forbindelse med noteringen på Euronext Growth. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Nettoprovenuet fra aktieemissionen skal efter planen bruges til at understøtte væksten i Aker Clean Hydrogen, herunder til at finansiere kapitalkrav i den nuværende portefølje af projekter og udsigter og til at fremskynde udviklingen af ​​den nuværende pipeline og muligheder for projekter.

Aker Clean Hydrogen har tidligere oplyst, at selskabet har planer om at investere 30 til 36 mia. norske kr. i løbet af det næste årti. Selskabet har bl.a. ambitioner om at hjælpe med at gøre skibsfarten emissionsfri og være i stand til at bygge vindkraft i Finnmark uden strømkabler til det sydlige Norge.

Aker Clean Hydrogen er langtfra det eneste selskab i koncernen, der i den seneste tid er kommet på børsen. Aker har tidligere noteret vindkraftselskabet Aker Offshore Wind, CO2-opsamlingsselskabet Aker Carbon Capture og ejerselskabet Aker Horizons.

Processen blev indledt torsdag og løber frem til fredag ​​kl. 14.

Aker vil have ny brintsatsning på børsen

Akers brintsatsning vil smide 60,5 millioner i grønt selskab

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs