EnergiWatch

Aker Clean Hydrogen vil hente tre milliarder

Akers nye brintsatsning vil rejse godt 3 mia. norske kr. i forbindelse med den kommende børsnotering.

Foto: Aker Horizons

Aker Clean Hydrogen vil udstede nye aktier og rejse ca. 3 mia. norske kr. (2,1 mia. danske kr.) i en aktieemission i forbindelse med noteringen på Euronext Growth. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Nettoprovenuet fra aktieemissionen skal efter planen bruges til at understøtte væksten i Aker Clean Hydrogen, herunder til at finansiere kapitalkrav i den nuværende portefølje af projekter og udsigter og til at fremskynde udviklingen af ​​den nuværende pipeline og muligheder for projekter.

Aker Clean Hydrogen har tidligere oplyst, at selskabet har planer om at investere 30 til 36 mia. norske kr. i løbet af det næste årti. Selskabet har bl.a. ambitioner om at hjælpe med at gøre skibsfarten emissionsfri og være i stand til at bygge vindkraft i Finnmark uden strømkabler til det sydlige Norge.

Aker Clean Hydrogen er langtfra det eneste selskab i koncernen, der i den seneste tid er kommet på børsen. Aker har tidligere noteret vindkraftselskabet Aker Offshore Wind, CO2-opsamlingsselskabet Aker Carbon Capture og ejerselskabet Aker Horizons.

Processen blev indledt torsdag og løber frem til fredag ​​kl. 14.

Aker vil have ny brintsatsning på børsen

Akers brintsatsning vil smide 60,5 millioner i grønt selskab

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs