EnergiWatch

Akers brintsatsning vil smide 60,5 millioner i grønt selskab

En ejerandel i norske Greenstat skal styrke Akers ambitioner om flere investeringer i vedvarende energi.

Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems

Aker har i de sidste par årtier investeret i olie, gas og offshore, men nye investeringer vil nu hovedsagelig blive foretaget i vedvarende energi, har energikoncernen meldt ud. Akers nyeste satstning, Aker Clean Hydrogen Operating Company, vil smide 60,5 millioner NOK, som giver en ejerandel på omkring 23 procent i norske Greenstat. Det skriver E24.

Greenstat falder også godt ind under den nye satsning. Green States vigtigste fokusområde er brint, og derudover er der udvikling af vindprojekter, solenergi og energianalyse på programmet. Virksomheden ser også på muligheder inden for havvind, geotermisk energi og hurtigopladningsløsninger, fremgår det af hjemmesiden.

"Det er positivt for os at have en stærk industriel ejer på holdet. Når vi går fra planlægning til realisering, er det klart, at Aker med sin industrielle ekspertise og demonstrerede implementeringsevne er vigtig," siger Greenstat-grundlægger Vegard Frihammer til E24.

Greenstat er allerede godt i gang med brintprojekterne. Virksomheden er blandt andet på ejersiden af ​​Glomfjord Hydrogen, hvor målet er at etablere et anlæg til produktion af brint i stor skala. Her ejer Greenstat, brintfirmaet Nel og Meløy Energi 33 pct. hver i projektet.

Greenstat er også i ejerkredsen af ​​virksomheden Green H2 Norway sammen med Nel, Akershus Energi og H2 Energy, der leverer brint til Hyundai-lastbiler.

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs