EnergiWatch

Ørsted-formand tror på førerposition i havvindindustrien i fremtiden

Konkurrencen er ganske vist øget i toppen, men Ørsted har ikke tænkt sig at opgive sin førerposition, fastslår Thomas Thune Andersen.

Foto: Katrine Marie Kragh

Ørsteds bestyrelsesformand regner med, at selskabet vil forblive markedsleder på trods af skærpet konkurrence inden for havvind.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ørsted står med store havvindsambitioner, der kan give vækstmuligheder for energiselskabet. Men konkurrencen bliver også mere intens.

Over den seneste årrække er selskabet blevet forvandlet fra et olie- og gasfokuseret selskab til en af de førende udviklere inden for havvindenergi, der i dag har udviklet mere end 1500 havvindmøller globalt.

Det svarer til, at Ørsted i dag sidder på omkring en tredjedel af det samlede havvindmarked, og selv om konkurrencen tager til, er der ingen planer om at vige pladsen som markedsleder.

"Vi regner med, at vores markedsandel procentmæssigt går ned, men det medfører stadig, at vi får en voldsom og spændende stigning i vores forretning. Vi ser stadig rigeligt med plads til de ret ambitiøse vækstmål, vi har, og måske endnu mere ambitiøse vækstmål. Vi vil stadig være en af de absolut førende på havvind, hvis ikke den førende," siger Thomas Thune Andersen, der er bestyrelsesformand i Ørsted, til Børsen.

Ørsteds fordel er ifølge formanden selskabets mange års erfaring på området, foruden at selskabet har et tæt samarbejde med leverandørkæden.

Han forklarer til Børsen, at der er fokus på de områder, hvor "der er en yderligere værditilvækst end blot at bygge en vindmark."

 

Oliekæmpernes indtog tvinger CIP ind i nye grønne teknologier

Ørsted vil erobre sit forsømte hjemmemarked 

Ørsted laver massiv aftale på konkurrenters havpark 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs