EnergiWatch

Ørsted vil erobre sit forsømte hjemmemarked

Der er ikke bare grobund for en masse havvind men også hybridprojekter i Østersøen, konstaterer Ørsted-direktør efter etableringen af joint venture på 2,5 GW i Polen. Han lader det dog være op til politikerne at beslutte, om polakkerne skal være med i den danske energiø.

Østersøen er ikke just Ørstedsøen - i hvert fald ikke endnu. | Foto: Finn Frandsen

Ørsted har installeret mere havvind end noget andet selskab i Nordsøen. Det samme gør sig teknisk set gældende såvel i Taiwanstrædet som i Atlanterhavet ud for USA's østkyst.

Noget anderledes ser det imidlertid ud i det danske energiselskabs nærmeste farvand, Østersøen. Her ejes blot 79 MW af havets 2.219 MW. Ja, selv det kræver endda en relativt liberal tolkning af Østersøen, eftersom Nysted syd for Falster og Avedøre Havmøllepark i nationalkonservativ optik nok befinder sig i de indre danske farvande.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs