EnergiWatch

Svensk stålvirksomhed vil hoppe med på grøn brintvogn

H2 Green Steel vil udover sin stålproduktion også have gang i grøn brintproduktion på 800 MW.

Foto: H2 Green Steel

En svensk stålvirksomhed vil melde sig ind i brintkapløbet. H2 Green Steel vil supplere en storskala stålproduktion med brintproduktion.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

Opførelsen af anlægget er planlagt til at begynde i første halvdel af 2022 og være afsluttet inden 2024 for derefter at nå en produktion i fuld skala på 2,5 millioner ton fossilfrit stål inden udgangen af ​​2025.

Det er derefter håbet, at den stigende stålefterspørgsel vil kunne sætte produktionen op til 5 mio. ton i 2030. For at producere de store mængder stål er der behov for store mængder brint. Derfor har H2 Green Steel planer om at etablere egen brintfabrik, der forventes at have en installeret kapacitet på omtrent 800 MW.

”Klimakrisen er vores tids største udfordring og i betragtning af stålets indvirkning på andre industriers bæredygtige udvikling er en hurtig ændring af stålindustrien ekstremt vigtig,” sagde Henrik Henriksson, kommende adm. direktør for H2 Green Steel i en meddelelse.

På bare en uge har der været nyheder om store investeringer i brintproduktion i både Danmark, Norge og Sverige, som alle involverer brug af elektricitet til produktion af brint, som derefter vil blive brugt til at producere henholdsvis ammoniak og stål.

På dansk jord kom der en melding fra Copenhagen Infrastructure Partners, der planlægger et 1 GW stort ammoniakanlæg i Esbjerg, mens Statkraft, Yara og Aker Horizons har annonceret et 450 MW-anlæg på Herøya.

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs