EnergiWatch

Nordmænd vil bygge Europas første grønne ammoniakfabrik i storskala

Sammen med Yara og Aker Horizon indgår energiselskabet Statkraft en hensigtserklæring om produktion og udvikling af grøn brint og ammoniak. Projektet "kan blive en af de største klimatiltag i norsk industrihistorie," fastslår Statkraft.

Foto: Statkraft / Ole Martin Wold

Et konsortium af norske sværvægtere vil gøde jorden for grøn ammoniakproduktion. Statkraft, Yara og Aker Horizon har indgået en hensigtserklæring om indgåelse af et partnerskab, der skal producere og udvikle en værdikæde for grøn brint og ditto ammoniak i Norge. I første omgang med hensigt om at omlægge produktionen på Yaras fabrik i Herøya, der har en årlig ammoniakproduktion på 530.000 ton.

"Dette er ikke bare et unikt klimaprojekt men en strategisk satsning, der kan etablere en ny værdikæde for grøn brint og grøn ammoniak i Norge, som kan skabe og sikre arbejdspladser for fremtiden. Jeg er glad for, at Aker og Statkraft er med og ser de store muligheder i dette projekt, hvor vores fælles mål er at etablere Europas første storskalaproduktion af grøn ammoniak," siger Yaras adm. direktør, Svein Tore Holsether.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs