EnergiWatch

Nordmænd vil bygge Europas første grønne ammoniakfabrik i storskala

Sammen med Yara og Aker Horizon indgår energiselskabet Statkraft en hensigtserklæring om produktion og udvikling af grøn brint og ammoniak. Projektet "kan blive en af de største klimatiltag i norsk industrihistorie," fastslår Statkraft.

Foto: Statkraft / Ole Martin Wold

Et konsortium af norske sværvægtere vil gøde jorden for grøn ammoniakproduktion. Statkraft, Yara og Aker Horizon har indgået en hensigtserklæring om indgåelse af et partnerskab, der skal producere og udvikle en værdikæde for grøn brint og ditto ammoniak i Norge. I første omgang med hensigt om at omlægge produktionen på Yaras fabrik i Herøya, der har en årlig ammoniakproduktion på 530.000 ton.

"Dette er ikke bare et unikt klimaprojekt men en strategisk satsning, der kan etablere en ny værdikæde for grøn brint og grøn ammoniak i Norge, som kan skabe og sikre arbejdspladser for fremtiden. Jeg er glad for, at Aker og Statkraft er med og ser de store muligheder i dette projekt, hvor vores fælles mål er at etablere Europas første storskalaproduktion af grøn ammoniak," siger Yaras adm. direktør, Svein Tore Holsether.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs