EnergiWatch

Vestas-direktør: Stålpriser og fragt er modvinde i 2021

"De stigende stål- og fragtpriser er en del af vores modvinde, vi ser for 2021. Vi har vores metodik i forhold til, hvordan vi sikrer os, særligt i forhold til stålpriser," siger mølleproducentens finansdirektør.

Foto: vestas

Stålpriserne er tordnet i vejret de seneste måneder, hvilket rammer vindmølleproducenten Vestas, som samtidig er påvirket af stigende fragtomkostninger.

Vestas forsøger dog på vanlig vis at afskærme sig fra fluktuerende råvarepriser, og gør hvad der er muligt for at afbøde udviklingen.

Det siger Vestas finansdirektør, Marika Fredriksson, i et interview med Ritzau Finans.

"De stigende stål- og fragtpriser er en del af vores modvinde, vi ser for 2021. Vi har vores metodik i forhold til, hvordan vi sikrer os, særligt i forhold til stålpriser," siger hun.

Mangel på fragtkapacitet kan - ud over høje fragtpriser - også skabe problemer i forhold til at få komponenter frem til tiden.

"Komponentmangel kunne potentielt også blive en udfordring, særligt i forhold til komponenter, som vi skal have ind på fabrikkerne - de kan blive forsinkede. Vi har taget højde for det, men vi tager også forskellige initiativer særligt på stålsiden," siger Marika Fredriksson.

Skubber I også på for at få højere priser, eller er det ikke muligt?

"Hvis du har lukket aftalen, er det altid svært at komme tilbage og forlange højere priser. Men vi gør, hvad vi kan, for at afbøde udviklingen," siger finansdirektøren.

Havvind koster Vestas dyrt og sikrer milliardfremgang

Vestas sigter efter Siemens Gamesas skalp

Vestas ændrer kommunikationspolitik om ordrer og servicekontrakter

Vestas tæt ved halverede driftsmarginen i 2020

Vestas lancerer havmølle på 15 MW

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs