EnergiWatch

Vattenfall får certificering til Horns Rev 3

DNV GL tildeler projektcertifikat til Vattenfall Horns Rev 3 havmøllepark.

Foto: Vattenfall

Klassificeringsselskabet DNV GL har officielt udstedt projektcertifikatet til Vattenfall til havvindmølleparken Horns Rev 3. Certifikatet er bevis på, at havmølleparken er både sikker og omkostningseffektiv.

Det oplyser DNV GL i en meddelelse.

"Som den største havvindmøllepark i Danmark og en af ​​de mest omkostningseffektive producenter af havvindkraft i Europa fremhæver Horns Rev 3 Vattenfalls engagement i at muliggøre en fossilfri verden," siger Kim Sandgaard-Mørk, Executive Vice President for Certificering for vedvarende energi hos DNV GL.

"DNV GL er stolt over at have støttet dem i at levere denne bemærkelsesværdige præstation takket være et tæt samarbejde med Vattenfall og dets leverandører inklusive vindmølleproducenten."

Havmølleparken Horns Rev 3 på 412 MW er i den tredje fase af havvindudviklingen på Horns Rev-anlægget, der befinder sig 20-30 kilometer ud for den jyske kyst.

Med sine 49 8,3 MW MHI Vestas Offshore Wind V164-vindmøller er den i stand til at forsyne omkring 425.000 danske husstande, og havparken vil ifølge DNV GL og Vattenfall levere noget af den billigste havvindenergi i Europa.

Horns Rev 3 hiver Vattenfalls aldrende møller i Danmark med op 

Vattenfall vælger servicehavn til Horns Rev 3 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs