EnergiWatch

Vattenfalls gode væddemål sender 7,2 mia. i statskassen

Hedges på strømpriser, stabil produktion fra vand- og atomkraft og højere produktion fra vindkraft sender Vattenfalls EBITDA og profit op med en fjerdedel i 2019. Vattenfall kvitterer for det gode år ved at sende 7,2 mia. SEK i den svenske statskasse.

Foto: PR / Vattenfall

2019 har været et begivenhedsrigt år for Vattenfall, som blandt andet satte Danmarks og Vattenfalls største havvindpark, Horns Rev, 3 i drift. Derudover lukkede det statsejede svenske energiselskab en række fossile kraftværker i Holland og Tyskland og atomreaktoren Ringhals 2 i Sverige.

På trods af disse betragtelige omkalfatringer i portføljen, går Vattenfall dog frem på næsten alle parametre i regnskabet. Ebitda stiger med 24 pct. fra 34,34 mia. SEK til 42,45 mia. SEK, hvilket også slår igennem på profitten, som ligeledes stiger med 24 pct. fra 12,01 mia. SEK til 14,86 mia. SEK.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs