EnergiWatch

EDF begynder arbejdet på 20 MW fransk flydesol

Det franske energiselskab vil bygge solenergifaciliteter på vandreservoir for at fordoble produktionen.

Foto: GERARD JULIEN/AFP / AFP

Når man nu i forvejen har pladsen, kan man lige så godt udnytte den. Det tænkes at være filosofien blandt flydende sol i forbindelse med vandenergianlæg, der kan give ekstra udbytte i energiproduktionen.

Det er i hvert det, der ligger til grunde for EDF Renouvelables’ beslutning om at anlægge et flydende solenergianlæg på et vandreservoir i den sydvestlige del af departementet Hautes-Alpes.

"Takket være denne innovative teknologi vil det samme vandreservoir producere både vandkraft og solenergi. At kombinere disse to vedvarende energier er en yderligere fordel ved at bidrage til de mål for udviklingen af ​​vedvarende energi, som regeringen har sat," siger Nicolas Couderc, der er direktør for EDF Renouvelables Frankrig.

Han lægger vægt på, at det nye projekt er et led i EDF’s solplan. En plan, der sigter mod at gøre EDF til en af ​​de førende inden for solceller i Frankrig med en markedsandel på 30 pct. inden 2035.

Anlægget dækker et areal på 24,5 ha, hvilket svarer til cirka to tredjedele af vandreservoirets overflade, med en samlet kapacitet på 20 MWp. Projektet forventes igangsat i foråret 2022 og vil fordoble vandkraftanlæggets produktionskapacitet, lyder det.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs