EnergiWatch

Regeringen vil gøre plads til flydende sol

Energistyrelsen skal se, om der kan gøres plads til flydesol i havvindanalysen. I første omgang er det danske potentiale tæt på ubetydeligt, men projektudvikler har store planer.

I sidste måned blev Europas største flydende solanlæg på 13,6 MW indviet i Holland. | Foto: Groenleven

Fremtiden er flydende. Ikke bare sådan i en filosofisk – eller for den sags skyld klimadystopisk – forstand, men også energiteknologisk. Det gælder både helt konkret som i olie- og gasindustrien, der i årevis har talt om potentialet for flydende naturgas, LNG, og det gælder i mere geografisk forstand inden for vedvarende energi, hvor der ikke bare arbejdes hen imod ikke kun flydende havvind men også flydende solcelleparker.

Sidstnævnte har dog hidtil ikke været muligt i Danmark. Af den praktiske årsag, at flydende solcelleparker ikke specifikt nævnes i VE-loven, hvorfor der ikke er hjemmel til at tilslutte den. Men på et spørgsmål fra SF's energiordfører Signe Munk åbner energiminister Dan Jørgensen (S) op for at skabe klarere regulatoriske rammer for teknologien, når den længe ventede havvindanalyse foreligger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs