EnergiWatch

Biden vil fordoble USA's havvindproduktion

Med en række præsidentielle dekreter sender den nye øverstkommanderende i Det Hvide Hus tydeligt signal om energipolitikken, hvor nye olie- og gaslicenser sættes på pause.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X00157

Lige nu er den installerede havvindkapacitet i USA på 42 MW. Så afhængigt af, hvor stringent snittet lægges, var der ikke nødvendigvis alverdens substans i Joe Bidens erklæring onsdag aften. Her slog præsidenten fast, at der skal "identificeres skridt, der kan tages for at fordoble den vedvarende energiproduktion fra havvind" i 2030.

Imidlertid kan snittet selvfølgelig ligge andre steder. Hvis det er en fordobling i forhold til de projekter, som staterne allerede nu har eller er i gang med at tildele, så er det en lidt anden sag; tilbage i oktober foreslog en række af præsidentens partifæller i Repræsentanternes Hus at der i 2030 skal være opført 25 GW havvind ud for landets kyster.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs