EnergiWatch

Borgmester kalder Esbjerg oplagt som Totals nye havvind-epicenter

Det planlagte bud på Thor-projektet sammen med Iberdrola kan blive startskuddet til, at Total laver en havvindbase i Esbjerg. Det håber borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Foto: Claus Bonnerup

Det ville være både ønskværdigt og fornuftigt, hvis det franske olieselskab Total fremadrettet valgte at placere nogle af sine havvindsaktiviteter ved Esbjerg Havn. Det siger byens borgmester, Jesper Frost Rasmussen, til Jydske Vestkysten:

"Allerede da Totals topchef Patrick Pouyanné i efteråret 2019 besøgte Esbjerg, havde jeg en snak med ham, hvor jeg meddelte, at Esbjerg med byens og havnens mangeårige opbyggede kompetencer inden for havvind, var et oplagt sted for Total at placere et epicenter for selskabets vindaktiviteter," siger borgmesteren.

Ifølge Jydske Vestkysten var topchefen ikke afvisende over for ideen, idet han omtalte Esbjerg som et "naturligt sted", hvis muligheden skulle opstå.

Bud på Thor

Som EnergiWatch har beskrevet, kunne Total i sidste uge annoncere sit bud på den kommende danske havmøllepark Thor i et samarbejde med det spanske selskab Iberdrola.

Energigiganterne er gået sammen i et 50/50 joint venture og er blevet prækvalificeret sammen med en håndfuld andre bydere.

Total har i forvejen kontor ved havnen i Esbjerg, men her handler det om produktion af olie og gas, hvor selskabet er den klart største aktør i den danske Nordsø. På den lange bane har Total dog planer om at omstille forretningen imod nuludledning i 2050.

 

Total får aftale om 1,6 GW sol og lagring 

Dansk havvindudbud tiltrækker stjernefelt 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs